FAQ – AMP

Vi får många frågor om AMP (Accelerated Mobile Pages) och hur vi hanterar detta, därför sammanställer vi ett urval frågor här. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.
Vi har utvecklat en plattform för mycket snabb implementing av AMP, genom att använda den får du en version av siten som är mycket snabb oavsett om den har cachats av Google eller inte. En fördel med systemet är att det är externt så man behöver inte göra några större förändringar på huvudsiten för att komma igång med AMP.

AMP – FAQ:

 1. Hur blir det för en kund som surfar till originalsidan?
  • Då händer ingenting (om inte ni vill det) kunden kommer att ladda er vanliga sida (mobil eller desktop).
 2. Hur tar sig en kund vidare från AMP-sidan till vår sajt?
  • Det beror på konfigurationen av systemet, i dess enklaste utförande hamnar kunden (användaren) på originalsidan så fort hen klickar på en länk, knapp eller liknande i AMP-versionen.
 3. Hur genomför en kund ett köp?
  • Antingen kommer kunden till originalsitens produktsida där köpet genomförs. Eller så skapas t.ex. en getparameter som skickas med till originalsiten och produkten läggs i varukorgen.
 4. Vad innebär det rent tekniskt för oss?
  • I de flesta fall är det enda ni behöver göra att förse oss med en produktfeed och att lägga till en metatagg i < head >-sektionen på alla sidor på originalsiten.
  • I vissa fall behövs viss teknisk utveckling ske i interna system. (beroende på funktionalitetskrav)
 5. Vad kostar systemet?
  • Priset är individuellt eftersom alla kunder har något olika krav & behov.